Dzisiaj, wraz z Radkiem przygotowaliśmy dla Was przepis na zabójczą pastę z tuńczykiem! Dlaczego zabójczą? Bo z ciepłą bagietką właśnie tak smakuje. Jest przepyszna! To niesamowicie prosty, banalny przepis, który wykonacie dosłownie w kilka minut (nie licząc gotowania jajek). Pastę jemy często na śniadanie, na kolacje a ostatnio zaserwowaliśmy takie przekąski, gdy przyjechali do nas znajomi… byli zachwyceni. Niby nic wielkiego a jednak! :)
Idealnie nadaje się na imprezową przekąskę. Zazwyczaj przed podaniem wkładamy bagietkę do piekarnika, kroimy ją na małe plasterki i nakładamy pastę. No dobrze, ale co zatem potrzebujemy do zrobienia pasty?
– 4 jajka
– 150g tuńczyka (ważne, aby nie był w żadnym oleju tylko w sosie własnym)
– 1 czerwona cebula (średniej wielkości)
– dwie czubate małe łyżeczki keczupu
– dwie czubate małe łyżeczki musztardy
– dwie czubate łyżki majonezu
– sól i pieprz
– kiełki rzodkiewki
Na początku wstawiamy jajka i gotujemy je na twardo. Następnie kroimy drobno całą cebulę. Gdy jajka ostygną również je kroimy i dodajemy do cebuli. Tuńczyka przed zmieszaniem z innymi składnikami musimy dodatkowo rozdrobnić (wystarczy widelcem). Wszystko mieszamy i dodajemy musztardę, keczup i majonez. To wszystko mieszamy łyżką do uzyskania lepkiej konsystencji. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem (według własnego uznania). Voila! Warto dodać na wierzch kiełki rzodkiewki, które nadają jeszcze lepszego smaku.
Jeśli przygotowujecie pastę i macie czas, to zostawcie ją na dłużej w lodówce – po trzech godzinach jest jeszcze lepsza! :)
Ta pasta to nasz nieodłączny element jeśli chodzi o kanapki. Gdy Radek ją przygotowuje, to za każdym razem zachwycamy się tak samo – zajadamy się nią, aż nam się uszy trzęsą ^^
Zatem ja idę na kolację i życzę Wam miłego wieczoru!
Smacznego! :)
Wygląda apetycznie :) ogólnie uwielbiam takie pasty, moja ulubiona to pasta jajeczna z awokado :) w Waszej nie pasuje mi jeden składnik… tuńczyk :) Nie wiem czemu, ale niczego bardziej nie lubię niż ryb :) ale napewno zrobię taką mężowi, który je uwielbia :)
Pasta jajeczna z awokado? Brzmi super!!! :) My tez uwielbiamy takie pasty.
Dobra propozycja <3
Smaczna! :D
Na pewno pyszna, robilam podobna z wędzoną makrelą i wędzonym na zimno pstrągiem :)
My tez często robimy z makrelą :)
Wygląda pysznie ! Przy najbliższej okazji wypróbuję ?
Cieszymy się! ??
Piękne zdjęcia <3 Pasty kanapkowe są najlepsze! Tak naprawdę wystarczy zamienić rybę i mamy już zupełnie nowy smak. Ja czasem dodaje drobno posiekanego ogórka kiszonego do środka lub suszone pomidory .
Dokładnie! :)
Super! Proste, szybkie i pyszne, będzie dziś na kolację lub jutro na śniadanko :) Po pracy idę po składniki!
Super! Smacznego ❤️
Wygląda pysznie, na pewno spróbuję.
Poza tematem, gdzie kupiliście tę miskę? :)
Miska kupiona w sklepie AGATA ☺️
Hihi, może dlatego mi się podoba ;) Pozdrawiam! :)
Ależ to apetycznie wygląda <3
Wygląda mega apetycznie <3
Przepyszna jest ta pasta, mnie smakowała bardzo, a mój narzeczony – fan tuńczyka – ciagle ja wspomina. Prosimy więcej przepisów :)
Ale się cieszę!!! <3
Właśnie zrobiłam tą pastę – zjedliśmy z lubym połowę od razu! jest pyszna, podziękuj Radkowi za przepis!
Cieszymy się!!! :)
Rzeczywiście pyszna :) Paula proszę więcej takich przepisów :)
Aaaaa ciesze się!!! <3
Dziękuje za świetny przepis koniecznie przygotuje.
Pasty z tuńczykiem to obłęd!! ? Polecam również spróbować pasty : tuńczyk, papryka pokrojona w kostkę, dwie łyżki majonezu, łyżeczka jogurtu naturalnego oraz koperek ?
Pasta jest przepyszna! Robimy już trzeci raz:)
Ale super!!! Ciesze się <3
Hej. Bardzo małe te małe łyżeczki keczupu i musztardy? Czy egzamin zdadzą zwykłe łyżeczki? Nie mam małych łyżeczek w domu :)
Tak :) tylko trochę mniej daj.
Czyli chodzilo o 1/2 łyzeczki? :D