Dzisiaj, wraz z Radkiem przygotowaliśmy dla Was przepis na zabójczą pastę z tuńczykiem! Dlaczego zabójczą? Bo z ciepłą bagietką właśnie tak smakuje. Jest przepyszna! To niesamowicie prosty, banalny przepis, który wykonacie dosłownie w kilka minut (nie licząc gotowania jajek). Pastę jemy często na śniadanie, na kolacje a ostatnio zaserwowaliśmy takie przekąski, gdy przyjechali do nas znajomi… byli zachwyceni. Niby nic wielkiego a jednak! :)

P2070221

Idealnie nadaje się na imprezową przekąskę. Zazwyczaj przed podaniem wkładamy bagietkę do piekarnika, kroimy ją na małe plasterki i nakładamy pastę. No dobrze, ale co zatem potrzebujemy do zrobienia pasty?

– 4 jajka

– 150g tuńczyka (ważne, aby nie był w żadnym oleju tylko w sosie własnym)

– 1 czerwona cebula (średniej wielkości)

– dwie czubate małe łyżeczki keczupu

– dwie czubate małe łyżeczki musztardy

– dwie czubate łyżki majonezu

– sól i pieprz

– kiełki rzodkiewki

Facetune_07-02-2019-19-20-22

Na początku wstawiamy jajka i gotujemy je na twardo. Następnie kroimy drobno całą cebulę. Gdy jajka ostygną również je kroimy i dodajemy do cebuli. Tuńczyka przed zmieszaniem z innymi składnikami musimy dodatkowo rozdrobnić (wystarczy widelcem). Wszystko mieszamy i dodajemy musztardę, keczup i majonez. To wszystko mieszamy łyżką do uzyskania lepkiej konsystencji. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem (według własnego uznania). Voila! Warto dodać na wierzch kiełki rzodkiewki, które nadają jeszcze lepszego smaku.

Jeśli przygotowujecie pastę i macie czas, to zostawcie ją na dłużej w lodówce  – po trzech godzinach jest jeszcze lepsza! :)

przepis

Ta pasta to nasz nieodłączny element jeśli chodzi o kanapki. Gdy Radek ją przygotowuje, to za każdym razem zachwycamy się tak samo – zajadamy się nią, aż nam się uszy trzęsą ^^

P2070198-001

Zatem ja idę na kolację i życzę Wam miłego wieczoru!

Smacznego! :)